BAO&BAO U Tkalčićevoj se otvorio prvi zagrebački fast food specijaliziran za bao
Bao je kinesko pareno pecivo od dizanog tijesta. Bao punjen svim mogućim slanim nadjevima već dugo je jedan od najpopularnijih street food formata u svijetu . Prije dvije godine ručali smo u londonskom baru BAO, specijaliziranom za xiao chi (mala vijetnamska ulična jela) i bao sendviče. Pred Baom su se danima stvarali redovi.
Bao je adiktivan zato što spaja dvije naizgled nespojive značajke: čvrstoću s jedne i lakoću i pjenušavost teksture s druge strane. Bao mora biti dovoljno čvrst da podnese bogato punjenje, a opet mora biti lagan i prozračan. U Hrvatskoj se bao dosad pojavljivao povremeno, prvo u Umamiju, a Izakaya je nedavno prva na jelovnik stavila više vrsta ovog peciva, uključujući i solidnu verziju s mesom hlapa. Na istoj adresi u Tkalčićevoj ulici na kojoj posluje fusion restoran Kokumi, nedavno se pojavio Bao&Bao. Bao&Bao priprema bao sa svinjetinom, piletinom, kozicama i još dvije verzije, koje koštaju 39 do 45 kuna. Bao&Bao radi dostavu preko Wolta i Pauze.hr.


